Kaivosteknologiamessut Tampereella

Tampereella järjestettiin 20.–21.5.2015 kansainväliset kaivosteknologian ammattimessut, joihin tutustui 1760 alan ammattilaista noin 30 eri maasta.

Messuilla oli 127 näytteilleasettajaa 17 maasta, joten tapahtuma oli aiempaa kansainvälisempi. Seuraava EuroMining järjestetään keväällä 2017, Tampereen Messut Oy toteuttaa messut Vuorimiesyhdistys ry:n ja Tekesin Green Mining -ohjelman kanssa. "Pohja tapahtumalle on luotu, joten jatkamme kaivosteknologiaan keskittyvän ammattitapahtuman kehittämistä", sanoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

Lue lisää...


Kittila_nosto

Vuoden ympäristöteko 2015 -palkinto Agnico Eagle Finland Oy Kittilän kaivokselle

EuroMining Opening Seminarissa palkittiin Vuoden ympäristöteko 2015 -tunnustuksella Agnico Eagle Finland Oy:n Kittilän kaivos tunnustuksena esimerkillisestä toiminnasta ympäristöasioissa. Agnico Eagle Finland Oy on kanadalaisen kullantuottajan Agnico Eagle Mines Limitedin tytäryhtiö ja se harjoittaa aktiivista malminetsintää Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. Yhtiön omistama Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos.

Lue lisää...

Alan uusin tieto Suomesta ja maailmalta


Kaivosalan kansainvälisin tapahtuma Suomessa

Euromining - kaivosmies Euromining - väkeä
EuroMining 2015 -messujen ohjelmassa puhuttaa muun muassa kaivosteknologia, alan rahoitus, työturvallisuus ja automaatio sekä tutkimus ja ympäristönsuojelu. Yksi keskeinen teema on älykäs kaivosvesien käsittely. Seminaareissa käsitellään muun muassa kaivosten vesien käsittelyä ja kaivosalan viestintää.

Ohjelma »
Toista kertaa järjestettävät EuroMining-messut kiinnostavat kansainvälisesti. Tapahtumassa nähdään lukuisia kansainvälisiä toimijoita, joita ei muuten tapaa Suomessa. Neljännes EuroMining 2015 -messujen noin 130  näytteilleasettajayrityksistä on ulkomaalaisia. Suomen lisäksi yrityksiä on 16 eri maasta.

Näytteilleasettajat »

Messuhallin käytävillä liikkuu pian rahaa – ja paljon


Suomi on kansainvälisesti merkittävin kaivosmaa

Euromining - turvallisuus Euromining - avolouhos
Tänä vuonna toista kertaa järjestettävät EuroMining-messut tuovat kaivosteollisuuden toimijat 20.–21. toukokuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Kaivokset ovat messuilla asiakkaan roolissa: kaivostoimijat tulevat messuille ostoksille. Kaivos on kuin pieni kaupunki, joten sijoitukset infrastruktuuriin ovat melkoisia. Näytteilleasettajat tarjoavatkin kaivoksille kaikkea sitä, mitä he toiminnassaan tarvitsevat.

Lue lisää »
Geologista kiinnostavuutta lisää Suomen sijaitseminen kokonaisuudessaan Euroopan vanhimmalla ja vahvimmalla kallioperällä, Fennoskandisella kilvellä. Kansainvälisen kaivosteollisuuden arvioinneissa Suomi on maailman kiinnostavin kaivosalue. (Fraser Institute, Survey of Mining Companies: 2012/2013)

Vaikka uudet kaivoshankkeet ovat jäissä, eivät jo löydetyt esiintymät ole kadonneet. Ennemmin tai myöhemmin markkinatilanteen korjautuessa niiden hyödyntäminen jatkuu täysipainoisesti.

Tilaa uutiskirje »


Toiminnan takaa Netland AppRunner
Tampereen Messut Oy | Ilmailunkatu 20 | 33900 Tampere | info (a) tampereenmessut.fi | www.tampereenmessut.fi
Asiakaspalvelu | p. 0207 701 222 (ark. klo 8–16) | asiakaspalvelu (a) tampereenmessut.fi

Tampere Trade Fairs Ltd | Ilmailunkatu 20 | FIN-33900 Tampere | info (a) tampereenmessut.fi | www.tampereenmessut.fi
Customer service | Tel.+358 207 701 222 (on weekdays 8 am - 4 pm) | customerservice (a) tampereenmessut.fi